IMG_1967Onze toezeggingen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)

Wij zijn ons zeer bewust van de impact van ons werk op het milieu, de bevolking en de duurzame ontwikkeling van bosgebieden. Daarom hebben wij een verantwoorde methode voor het inkopen van hout ontwikkeld.

 

 

4-^4283ABADD94804DAF5346BD1529ED657FD1F81DBC33CAFB9A2^pimgpsh_fullsize_distrZo zorgen wij ervoor dat hout, afkomstig van controversiële praktijken of verband houdt met illegale activiteiten, wordt geweerd. Ons stelsel van zorgvuldigheidseisen wordt heel strikt toegepast. Zelfs als onze zakelijke kansen daardoor beperkt worden.

 

 

 

17632_1618581981705945_3778956272553248755_n

Bij elke houtaankoop controleert REMERINK GROUP of er sprake is van een verantwoorde werkwijze. REMERINK GROUP kijkt tevens naar de traceerbaarheid van het hout. Gecertificeerd bosbeheer wordt daarbij gestimuleerd. REMERINK GROUP biedt haar leveranciers tevens technische hulp door professionals, teneinde zich voortdurend te verbeteren.

 

Download hier ons houtinkoopbeleid

 

 

VVNH

vvnh_logo_koninklijk_nl_900

REMERINK GROUP is lid van de de Koninklijke Vereniging Van Nederlandse Houtondernemingen (= VVNH). De leden van de VVNH hebben zich door het tekenen van een strikte gedragscode verplicht uitsluitend legaal hout op de markt te brengen en bij voorkeur hout te verhandelen afkomstig uit aantoonbaar duurzaam beheerde bossen. De VVNH zet actief stappen dit te bereiken en ontwikkelt proactief en in samenwerking met vooraanstaande nationale en internationale organisaties, methoden en hulpmiddelen om de handel in hout van illegale herkomst aan te pakken.

 
 

 Voorrang voor hout met een FSC- en OLB-certificaat

Voor REMERINK GROUP is gecertificeerd hout het logische antwoord op zorgen voor legaliteit en verantwoord beheer van natuurlijke hulpbronnen. Zo kopen wij bij voorkeur in bij gecertificeerde leveranciers. Omdat deze leveranciers nog zeldzaam zijn, financieren en begeleiden wij onze partners bij de certificering van hun bosbeheer en hun controleketen.

Ook onze controleketen is gecertificeerd.

 

 

Lokale steun voor ontwikkelingswerk

 

critere_5

We zijn niet alleen betrokken bij kapwerkzaamheden en controle-eisen die betrekking hebben op de legaliteit van hout. We zetten ons ook in om de leefomstandigheden van de lokale gemeenschappen te verbeteren. Denk aan de toegankelijkheid van drinkwater en het recht op gezondheidszorg en onderwijs.