FSC

De Forest Stewardship Council (= FSC) is een non-profitorganisatie die in 1993 werd opgericht op initiatief van milieuorganisaties. Anno 2010 wordt FSC ondersteund door het internationaal bedrijfsleven, overheden, maatschappelijke- en milieuorganisaties als World Wide Fund for Nature, Greenpeace en ICCO.

logo4

 

De organisatie is opgericht om het verantwoord beheer van bossen te bevorderen, met name in tropische gebieden. De zogenaamde FSC-standaard (ook wel de principes en criteria genoemd) voor verantwoord bosbeheer brengt sociale, milieu- en economische belangen in balans. Bosbeheer conform deze standaard, met hieraan gekoppeld mogelijke hout- en papierproductie, beschermt bossen voor huidige en toekomstige generaties.

IMG_1976

Iedere organisatie met een Chain of Custody registratie die FSC-gecertificeerde producten verwerkten/of verhandelt moet een specifieke administratie bijhouden.

Bois certifie

 

Het FSC-keurmerk is een bewijs dat het hout en papier komen uit bossen die beheerd worden conform de FSC-standaard. Deze standaard geldt internationaal gezien als een garantie voor verantwoord bosbeheer.

REMERINK GROUP heeft haar netwerk uitgebreid met nieuwe leveranciers, die met behulp van REMERINK GROUP, hun FSC COC – certificaat hebben behaald.

production FSC today Certificate FSC C816664-CU-COC-01.2011_Pagina_1