FLEGT

Guideline FLEGT NL_Pagina_01

Forest Law Enforcement, Governance and Trade (=FLEGT). De EU FLEGT-actieplan werd opgericht in 2003. Het doel is om de illegale houtkap te verminderen door het versterken van duurzaam en legaal bosbeheer, verbetering van het bestuur en het bevorderen van de handel in legaal geproduceerd hout.

De producten met een FLEGT of CITES licentie worden automatisch geacht te voldoen aan de verordening (“Green Lane”). Certificaten zoals FSC, PEFC, OLB, VLC, LHV en dergelijke zitten niet officieel in de “Green Lane”, echter bieden wél bijna alle nodige elementen om snel te kunnen voldoen aan de wetgeving.

IMG_1123

REMERINK GROUP is vastbesloten om hout te weren dat afkomstig is van controversiële praktijken of verband houdt met illegale activiteiten. REMERINK GROUP hanteert een strikt stelsel van zorgvuldigheidseisen dat is afgestemd op haar toeleveringskanalen.

Zo vallen houtleveringen aan REMERINK GROUP onder een FLEGT- of CITES*-vergunning, een certificaat van duurzaam of wettelijk bosbeheer (vergelijkbaar met EUTR) of een volledige risicoanalyse op basis van de uitvoerige evaluatiecriteria van de partners in de bosbouw en de bosbouwindustrie.

IMG_1503

De REMERINK GROUP heeft een inmiddels werkzaam Due Diligence Systeem (= zorgvuldigheidssysteem) geïmplementeerd.