BERT

Bert Remerink

Algemeen directeur Bert Remerink is afgestudeerd aan de Internationale Agrarische Hogeschool Larenstein, met een specialisatie in Tropische Bosbouw. Daarnaast heeft hij verschillende modules gevolgd aan de Association Technique Internationale des Bois Tropicaux (ATIBT), waaronder de module ‘Classement des bois tropicaux’ (classificatie van tropische houtsoorten).

Bert Remerink: de schakel tussen Europa en Afrika

Inmiddels heeft hij ruim twintig jaar ervaring in de houtindustrie in Centraal-Afrika, met name in Kameroen en Gabon. Zo heeft Bert meerdere jaren als productieleider in houtzagerijen gewerkt. Hij is tevens commercieel verantwoordelijk geweest voor het vermarkten van Afrikaans                                           hout in Nederland. Sinds 2002 wendt hij zijn kennis en ervaring aan als zelfstandig importeur van                                     Afrikaans hardhout.

bellAls westerling in Afrika valt hij natuurlijk op, maar hij past zich moeiteloos aan. Zijn passie voor Afrika is oprecht. Dankzij zijn inzicht in de cultuur, vertaalt hij de Afrikaanse werkwijze naar Europese behoeften. Bert voelt zich thuis in Afrika. Hij ontwikkelt samenwerkingsverbanden om de kwaliteit van de productie te bewaken en de logistieke processen soepel te laten verlopen. Door zijn aanwezigheid én met behulp van zijn Europees-Afrikaanse achtergrond, houdt Bert vinger aan de pols wat betreft de kwaliteit en legaliteit van het hout waarvoor hij verantwoordelijk is.

11008514_1618237288407081_6157556624874600652_n

Zo is REMERINK GROUP in staat om in nauwe samenwerking met backoffice en partners direct te werken aan blijvende oplossingen. Op basis van wederzijds vertrouwen ondersteunt Bert Remerink zijn partners bij technische of logistieke problemen.Zo creëert hij voor REMERINK GROUP een optimale en duurzame leveringsketen. Een leveringsketen die tegemoetkomt aan de behoeften en waarden van onze cliënten, met respect voor mens en natuur, conform de Europese wetgeving.

sciage